Ets a: Portada > Agenda Conferència sobre l...

AgendaConferència sobre les llegendes urbanes a Móra d'Ebre

La Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre acollirà el dia 12 de maig, a les 19.30 h, una conferència de l'Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Móra d'Ebre titulada "De la princesa encantada a l'autoestopista del revolt", a càrrec de la Dra. Mònica Sales, professora del Departament de Filologia Catalana de la URV.

Aquesta conferència vol ser una aproximació a l'etnopoètica (literatura oral) i als seus gèneres per ensenyar l'abast científic d´aquestes produccions orals que es transmeten de generació en generació.

Després d´una pinzellada sobre el món de l´oralitat i d´un breu recorregut pels principals gèneres i les seues característiques, es farà un viatge en el temps per recordar aquelles rondalles que ens explicaven de menuts.

Acabada aquesta reflexió conjunta, es retornarà a l'actualitat per parlar del gran nombre de llegendes urbanes que circulen avui en dia per veure´n la seua influència en la societat.

Tant les rondalles com les llegendes urbanes són molt presents en el nostre dia a dia i són representatives de dues etapes maduratives ben diferents. Enllaçar-les ens permetrà veure com evolucionen els gèneres de la literatura oral al mateix temps que creix l´individu i passa de ser infant a ser adolescent i adult.

Amb el suport de:

Ajuntament de Móra d'Ebre , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?