Ets a: Portada > El Municipi > Llocs d'interès > Llocs d'interès

Llocs d'interès

Entre els edificis d'interès històric-artístic podem veure dalt, al cim d'un turó, damunt del riu Ebre, les restes del castell de Móra, d'origen islàmic, casa dels Entença i dels Ducs de Cardona. Actualment encara en resten les muralles exteriors i dues torres, d'entre les que destaca la torre fusellera.

L’església prioral de Sant Joan Baptista es troba ubicada a la plaça de Baix on hi havia hagut el primer port fluvial, la primera barca. La plaça acull també la casa de la vila.

A la plaça de Dalt, situada al centre de Móra d’Ebre, hi ha l’estàtua dedicada a l’escultor fill de la vila Julio Antonio, obra realitzada pel també escultor morenc Santiago Costa, i la Casa Montagut, setcentista.

El convent de les Mínimes, construït l’any 1883 i fundat per sor Filomena Ferrer, filla de l’escultor Fèlix Ferrer de Móra d’Ebre, és un altre dels edificis que es poden veure

Cal visitar també la Sala d’exposicions Julio Antonio, ubicada als baixos del solar de la casa on va néixer l’artista.

Sortint del nucli urbà visitarem el paratge de Sant Jeroni, lloc d’acampada i de lleure, on es troben les ermites de Sant Jeroni i Santa Madrona, i el monument a la sardana de Joan Segú, tot sota l’ombra dels xiprers centenaris, al peu de la Picossa (496m)

A la vora del riu, podrem gaudir de diferents llocs de lleure (l’Aubadera i l’illa), condicionats i arranjats, on es pot contemplar el bosc de ribera, els paratges naturals de l’Ebre i una panoràmica de la vila amb el pont d’arcades al fons (que hom identifica amb la vila).

Panoràmiques:

Mirador del Castell: el riu Ebre

Patrimoni arquitectònic:

Escultura dedicada a Julio Antonio

Convent de les Mínimes

Església prioral

Castell de Móra

Casa Montagut

Pont d’arcades

Centre històric

Antiga plaça de braus

Convent de les Carmelites

Sala exposicions:

Julio Antonio

Entorns naturals:

Entorn del riu Ebre, entre el que destaca l’Aubadera i l’illa

Paratge de Sant Jeroni amb les ermites de Sant Jeroni i Santa Madrona

 Ajuntament de Móra d'Ebre , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?